Suomiareena i Björneborg

En av sommarens höjdpunkter närmar sig! Jag kommer att befinna mig i Björneborg under hela veckan från 10-14 juli - hoppas vi ses där!

Kom och träffa mig:

Måndag 10.7

14.30-15.00 Café Norden, Den nordiska paviljongen

17.00-18.00 Diskussion "Nuoret rauha ja tulevaisuus"

Tisdag 11.7

11.30-12.30 Kom och säg hej till Sfp:s tält, huvudtorget

13.30-14.45 Sfp-evenemang, Scenen vid rådhusparken

Fredag 14.7

10.00-11.30 100-tasa-arvotekoa - Seuraavat 100 vuotta, Stadshusets gård

11.45-13.00 Kvinnor berättar, Eetunaukio

 

Valtidning

Du kan läsa min valtidning elektroniskt här. Trevliga läsestunder och kom ihåg att rösta!

Kommunalvalet 2017

Helsingfors skall gå i täten när det gäller öppenhet och nyskapande. Vi skall ha mod att låta människorna forma staden och respektera mångfalden i kultur och språk hos dess invånare.

 

Barnen och ungdomarnas tro på framtiden får inte släckas och de skall få känna att det finns många vuxna omkring dem som bryr sig. De äldre bär med sig viktiga erfarenheter som kan gagna oss alla och när krafterna minskar skall man veta att man får hjälp och respekteras såsom alla andra.

 

Jag vill vara med att verka för ett tvåspråkigt Helsingfors och jag kommer att göra mitt yttersta för att motarbeta trumpistiska krafter i vår stad. I mitt Helsingfors lämnas ingen vind för våg. Varje barn är värdefullt, varje människa viktig.

 

Vårt välfärdssamhälle är byggt på de framgångar vi nått i frågor som gäller jämställdhet och likabehandling. Ungdomarna måste kunna lita på att vi vuxna ger dem en god framtid, oberoende deras bakgrund, språk eller kön.

 

Jag tror på en värld där de mänskliga rättigheterna respekteras och där var och en har plats att uttrycka sin egen identitet. Skyddet av minoriteter avspeglar hur vi respekterar människovärdet. Vi behöver invandring och för att låna Jonas Gardell: Hur länge måste man vandra förrän man har vandrat in.

 

Min agenda

DE MÄNSKLIGA RÄTTIGHETERNA har alltid varit en röd tråd i min karriär – som riksdagsledamot, omsorgsminister, diplomat och särskild representant vid OSSE. Efter fem år som minoritetsombudsman siktar jag nu på att bli invald i riksdagen. Jag kandiderar i riksdagsvalet för att jag tror och vet att politiken är det centrala verktyget för att förändra samhället. Att tro på politiken är att tro på demokratin.

I MITT FINLAND lämnas ingen vind för våg. Varje barn är värdefullt, varje människa viktig. Vårt välfärdssamhälle är byggt på de framgångar vi nått i frågor som gäller jämlikhet och likabehandling. De finländska barnen måste kunna lita på att vi vuxna ger dem en god framtid. Jag tror på en värld där de mänskliga rättigheterna respekteras och där var och en får själv välja sin egen identitet. Skyddet av minoriteter avspeglar hur vi respekterar människovärdet.

 

 

Valtidning i riksdagsvalet 2015

Min valtidning finns som digiversion. 

Länk:   http://online.fliphtml5.com/pbis/nool/

Eva har fått flera utmärkelser under sin karriär. 2011 belönades hon av USA:s utrikesminister Hillary Clinton för sitt arbete mot människohandel både i Finland och globalt (TIP Hero). Under sin tid i OSSE fick hon av Frankrikes president utmärkelsen Chevalier de legion d'honneur. Eva har också fått Fredrika Runeberg-priset, Krigsveteranernas förtjänsttecken, Folktingets förtjänsttecken i silver och Riddartecknet av Finlands Lejons orden. Hon har också fått utmärkelsen Vuoden virkanainen och blivit utsedd till årets feminist på Åland.

 

 

Jag är tillbaka

Jag kandiderar i kommunalvalet för att jag tror och vet att politiken är det centrala verktyget för att förändra samhället. En politiker måste vara modig och stå för det man tror på, för att få en bättre värld för oss alla. Läs mera »
Eva Biaudet 2015